Hodnocení Pardubické pálky 2013

02.07.2013 11:32

       V sobotu června 2013 se uskutečnil v nádherném areálu tenisového oddílu TCV v Polabinách již V. ročník charitativní turnaj dvojic Pardubická pálka 2013. Touto akcí navazujeme na tradici turnajů, které se konaly již od 50. let minulého století v našem městě. Předchozí turnaje byly zaměřeny na ZŠ Waldorfská a sledge hokejové mužstvo SHK Mustangové Pardubice a získaly pro ně 25.000,- Kč, resp. 20.000,- Kč. Následovaly dva velmi úspěšné ročníky, ten lll. r. věnovaný soukromé ZUŠ Bonifantes byl přelomový a přinesl této soukromé škole pro sborový zpěv 54.000,-Kč. Loňský lV. r. pro Denní stacionář Slunečnice, který poskytuje komplexní sociální péči dětem, mládeži i dospělým občanům ( od 9 let – nad 80 let ) s mentálním, kombinovaným a zdravotním postižením z Pardubického kraje jim přinesl 43.000,-Kč.

       Letošní charitativní akce, opět s mottem „Hledáme další partnery“, měla především seznámit veřejnost s činností Denního stacionáře – Dětského rehabilitačního centra LENTILKA pro děti od 18 měsíců do 7 let s poruchami hybnosti, opožděným psychomotorickým vývojem, narušenou komunikační schopností a poruchami autistického spektra. Právě touto cestou oslovujeme další možné partnery, sponzory či mecenáše, kteří by chtěli jakkoliv podpořit tento projekt, ať už finančně či svou osobní účastí v turnaji. Letos se konečně povedlo sehnat hlavního partnera v podobě Generali Pojišťovně a.s. - Agenturní kanceláře v Přelouči. Také další významní partneři výrazně finančně přispěli k celkové kvalitě turnaje. Jednalo se především o VZP ČR, Služby města Pardubic a.s., f. MEGASPHERU a ERU a.s., Východočeskou tiskárnu, s.r.o., které nabídly svou pomoc. Poděkování dále patří Ing. R. Línkovi, MBA., l. náměstkovi hejtmana Pk,, Mgr. J. Tauberovi, I. náměstku primátorky Pardubic, PharmDr. J. Skalickému, Ph.D., poslanci Parlamentu ČR a Úřadu městského obvodu Pardubice II. za jejich osobní záštitu a finanční podporu. Veřejné akce se zúčastnilo 2O pozvaných hráčů z  kulturní, sportovní i společenské oblasti z Pardubic, mezi nimi např. T. Kvoch a P. Kubeš, handicapovaní hráči sledge hokejového klubu SHK Mustangové Pardubice i paralympijského týmu ČR a L. Špiner a J. Pejchal, herci VČD). Celkově se celodenní akce, kterou jako každoročně podpořilo i počasí, zúčastnilo cca 170 velmi spokojených návštěvníků, z nichž jen z LENTILKY jich bylo cca 11O. Zdařilý program trval od 9,00 do 17,00 hodin.

       Akci zahájili hlavní organizátor Mgr. J. Pilný, ředitelka LENTILKY Mgr. G. Bělková a PharmDr. J. Skalický, Ph.D., který spolupracuje s tímto zařízením dlouhodobě.

       V průběhu turnaje proběhla aukce sponzorských darů, na jejím začátku předala firma Bohemia a.s. věcný dar – polohovací zařízení Tampa v hodnotě 26.000,-Kč, které velmi pomůže postiženým dětem. Do aukce přispěli svými podepsanými dresy žokej J. Váňa, hokejista Aleš Hemský, fotbalista M. Shejbal, uměleckými díly přední pardubičtí fotografové a výtvarnice Ing. E. Mašínová a také svými výrobky děti z LENTILKY. Díky věcným darům, aukci sponzorských darů spolu se startovným a vstupným bylo získáno pro tuto neziskovou organizaci rekordních 68.000,- Kč.                   

       Hodnotnými cenami turnaj zajistily společnosti a firmy  CK IDEA Tour, s.r.o., Perník Janoš, SECURITAS ČR s.r.o.,FINET s.r.o., STŘÍDA Sport, Mida Sport, VčD, LS Kožešiny, Stavis s.r.o., SK-EKO Systems s.r.o. a mnohé pardubické hotely, restaurace, vinotéky a vinárny. Vynikající občerstvení zajistily Řeznictví a uzenářství Francouz, Český sedlák, f. Catus, Gaetano Cafe, McDonaldś a Pivovary Plzeň a Pernštejn. Zdařilým hudebním vystoupením akci podpořil M. Langr. Mediálním partnerem byly Pernštejn, Bulvár a Pardubické listy spolu sm Pardubický rozhlasem. Všem výše jmenovaným patří uznání a velké poděkování, stejně tak moderátorovi Jakubovi Malému z ČRo a spolupracovníkům Věře Bohuňkové a Liboru Nalezínkovi.

 

 

                                                                       Mgr. Jan Pilný, organizátor turnaje